Megcsinálhatod ezt te is! Lakáseladás ingatlanos segítsége nélkül

Ingatlaneladás ingatlanos segítsége nélkül is lehetséges

Az emberek nagy részét elriaszthatja az előttük álló feladat, azaz hogy rövid idő alatt és jó áron adják el megörökölt házukat, vagy kinőtt otthonukat. Ezért gyakran választják a hagyományos utat, és inkább maguk mellé vesznek egy, vagy akár több ingatlanközvetítőt, bízva abban, hogy a megfelelő szakemberrel sikerült szerződni és segítségével könnyebben elboldogulnak az ingatlanpiaci dzsungelben.

Azonban van egy másik csoport is, akik számára fontosabb, hogy mennyi pénz marad náluk az ingatlan eladása után. Ők inkább vállalják azt, hogy kicsit több időt szánnak rá és saját kezükbe veszik sorsukat. A lakáseladásra való felkészülés során ráébrednek, hogy a saját szervezésű eladásnak számos előnye lehet, nemcsak pénzügyi, hanem személyes szabadság szempontjából is. Ráadásul így még több idejük is marad, hiszen nem kell a közvetítőkkel is folyamatosan tartani a kapcsolatot, a komoly érdeklődők egyből a tulajjal egyeztethet. 

“Számukra hoztuk létre az IKNK oldalát, ahol minden segítséget megadunk a felhasználóknak, hogy a leghamarabb el tudják adni az ingatlanukat” – mondja ​​Nánási Attila, az Ingatlanosok kérem, ne keressenek ingatlanportál létrehozója.

Ebben a cikkben feltárjuk a lehetőségeket és megmutatjuk, hogy bárki képes lehet az ingatlan eladását saját kezébe venni anélkül, hogy egy ingatlanos közreműködésére lenne szüksége. 

Mire lesz szükséged, ha ingatlanos nélkül szeretnéd eladni a házad vagy lakásod?

Ne bízd a képzeletre!

Amire biztosan szükség lesz, azok a kiváló minőségű fotók. Talán mondani sem kell, ám mi mégis szeretnék kihangsúlyozni, hogy még akár egy felújításra szoruló ingatlant is be lehet mutatni a legszebb oldaláról, ha nem spórolunk a jó minőségű képeken és kihasználjuk a portál által biztosított limitet (20db kép). Amennyiben az ingatlan világos, jó tájolású, akár egy középkategóriás mobiltelefonnal is pompás képeket készíthetünk.

Viszont ha ennél is tovább szeretnénk menni, és célunk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt és a legmagasabb áron értékesítsük az ingatlant, biztosítsunk online lakásbejárást. Gondolkodjunk a vevő fejével! Ő elsősorban arra kíváncsi, hogy mekkorák a szobák, milyen az átjárhatóságuk, és milyen méretű az udvar vagy a terasz. Egy bebarangolható 3D-s alaprajzzal egyértelműbb információkat adhatunk át az ingatlanról és rólunk, eladókról is felkészültséget, igényességet tükröz.

Az IKNK ingatlanportálon 3-féle virtuális térképet készítethetnek a lakáseladók az épület interaktív bejárására. Az egyik ezek közül a 3D alaprajz, ahol a terv térélménnyé bővíthető. A másik a panorámatúra, amely körképek folyamatosságával teljeskörű bejárást biztosít a lakásban. A harmadik pedig a 3D szkennelés, amely a lehető legpontosabb képet adja vissza a belső terek és tárgyak egymáshoz viszonyított helyzetéről és méretéről. Utóbbi egy VR-szemüveggel egészen olyan hatást nyújt, mintha belecsöppentél volna az ingatlanba.

Az ingatlaneladás ingatlanos segítsége nélkül is sikeres lehet

A virtuális térélménynek köszönhetően az érdeklődő pusztán a hirdetés alapján el tudja dönteni, hogy megéri-e neki akár több száz km-t utazni a kinézett ingatlanért. Időt, pénzt és energiát spórol; ahogyan nem mellesleg a hirdető is, hiszen így biztos lehet benne, hogy csak komoly potenciális érdeklődők jelentkeznek be hozzá, így leáldozott az ingatlan turistáknak.

Tartsd naprakészen az érdeklődőket!

Ha önállóan, ingatlanos bevonása nélkül szeretnéd eladni a házad vagy lakásod, nem árt, ha van valamennyi felszabadítható időd. Ilyen esetben ugyanis egyedül te leszel az, aki felkészíti a lakást az eladásra, gondozza az ingatlanhirdetést, valamint egyeztet a potenciális érdeklődőkkel. Természetesen ez sem megugorhatatlan feladat, mindössze némi szervezőkészséget és rugalmasságot igényel és ha belegondolsz, egy közvetítő is sok idődet el tudja rabolni.

Tudjuk, milyen bosszantó, amikor valaki sürgősen, “1 óra múlva” szeretné megnézni az eladó ingatlant, aztán vagy megérkezik a megbeszélt időpontban, vagy nem. Ahogyan azt is pontosan ismerjük, milyen idegtépő, ha az érdeklődő fiatal pár mellett váratlanul az anyósék is beállítanak és egyszerre hatan toporognak a nappaliban.

Az ilyen időrabló és olykor kínos helyzetek elkerülésére vezette be az IKNK a naptár funkciót az ingatlanhirdetéseinél. Hirdetőként te tervezed meg előre, mely napokon és mely napszakban érsz rá. Ezzel a magad és a potenciális vevők életét is könnyebbé teszed. Ráadásul maximum 7 nappal előre tudnak időpontot foglalni nálad, így gyorsítva az adásvétel folyamatát. Hiszen abban egyetérthetünk, hogy akinek komoly vásárlási szándékai vannak, minél hamarabb szeretnék megtekinteni az eladó ingatlant. Ráadásul biztonsági okok miatt – és azért, hogy elkerüljük az ingatlan turistákat és a nem várt vendégeket -, az érdeklődőnek is szükséges regisztrálnia. Szerencsére ez körülbelül fél perc alatt meg is van, és ha probléma adódna, pl. nem jelent meg a megbeszélt időben, vagy komolytalan ingatlan turistát fogtál ki, az IKNK oldalán keresztül jelentheted is felénk!

Ingatlanos nélküli ingatlaneladáshoz csak kreativitás kell

Légy kreatív, ha lakáseladásról van szó!

Nem előírás, viszont nem árt, ha a kreatív dolgok sem állnak messze tőled. Ahogyan elsők között említettük: a látvány a legfontosabb egy eladó ingatlan esetében, ám ez nem azt jelenti, hogy a kísérőszövegre (a hirdetés szövegére) ne kellene figyelmet fordítani. 

Ha ránk hallgatsz, elkerülöd a túl hosszú leírásokat, a felesleges információkat, mert a szószátyárkodásra csak ráunnak az érdeklődők. A potenciális vevők mindig emlékezni fognak a 3D-s elemekkel tarkított hirdetésekre, ami óriási előny, ha olyan településen kínálsz eladó ingatlant, ahol nagy a verseny a vásárlók kegyeiért.

A “Galaxis útikalauz hirdetőknek” című ajándék e-book az IKNK saját, ingyenes kiadványa, amelyben a legpraktikusabb ingatlan eladási tippeket gyűjtöttük össze. A dokumentumot minden regisztrált ingatlanhirdető megkapja, hogy minél elegánsabb és figyelemfelkeltőbb hirdetést tegyen közzé az IKNK oldalán.